تغذیه کودک و نحوه غذا دادن به آنها

در نگهداری کودک تغذیه کودکان بسیار مهم است. شما می‌توانید با نیمی از یک قاشق غذاخوری یا کمتر شروع کنید و در طول این فرایند با کودک خود صحبت کنید. برای مثال: (“مممم، ببین چقد خوشمزه است”). ممکن است در ابتدا کودک شما نداند که چه کاری باید انجام دهد. او ممکن است گیج شده و سر خود را بچرخاند یا غذا را از داخل دهانش بیرون بریزد و یا آن را پس بزند. یک راه برای تغذیه و غذای کودک با جامدات برای اولین بار این است که اجازه دهید کودک با کمی شیر مادر یا شیر خشک تغذیه کند سپس مقداری از غذای جامد یا کمکی را به او بخورانید و با شیر مادر یا شیر خشک به آن پایان دهید. در واقع غذای نوزاد را همراه با شیر مادر یا شیر خشک به او بدهید تا یاد بگیرد که باید آن را نیز بخورد. این عمل باعث می شود کودک شما در هنگام گرسنگی از مقاومت کردن در برابر تغذیه دست بردارد. توجه کنید که برای انتخاب غذای مناسب نوزاد ابتدا راهنمای تغذیه نوزادان را مطالعه نمایید.

اگر بیشتر از چند بار غذاهای کمکی یا جامد بر روی صورت، دستان و سینه نوزادتان می‌ریزد، تعجب نکنید. شما می‌توانید مقدار مواد غذایی را به تدریج افزایش دهید، البته باید این نکته را نیز متذکر شویم که شما باید با یک یا دو قاشق چای‌خوری شروع کنید. این کار باعث می‌شود که کودکتان یاد بگیرد که چگونه جامدات را فرو دهد.

موضوعاتی که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت :
– گریه کردن کودک در هنگام غذا خوردن
– کدام غذا را باید برای اولین بار به کودکم بدهم؟
– چه زمانی کودک مواد غذایی دیگر را امتحان کند؟
– زمان تغذیه کودک با غذاهای انگشتی
– مواد غذایی که کودک نباید از آن تغذیه کند:
– تغذیه کودک با آبمیوه
– آیا کودک به آب نیاز دارد

گریه کردن کودک در هنگام غذا خوردن

وقتی کودکتان در هنگام غذا خوردن گریه می‌کند یا سر خود را بر می گرداند به او غذا ندهید. قبل از اینکه دوباره تلاش کنید، با شیر مادر و یا بطری شیر او را تغذیه کنید. به خاطر داشته باشید که روند غذای جامد برای کودک تدریجی است؛ در ابتدای امر بیشتر از تغذیه به وسیله شیر مادر یا شیر خشک و یا هر دو بهره بگیرید. این نکته نیز قابل ذکر است که خلقیات کودکان با یکدیگر متفاوت است بنابراین آمادگی هر کودک با دیگری برای شروع غذاهای کمکی تفاوت دارد.

نکته: به هیچ عنوان سرلاک یا فرنی تهیه شده برای کودک را در یک بطری قرار ندهید زیرا امکان خفگی کودک وجود دارد. چرا که در این صورت ممکن است مقدار غذای مصرفی کودک شما افزایش یابد و باعث افزایش وزن کودک شود. با این حال، اگر کودک شما مبتلا به ریفلاکس معده باشد، ممکن است پزشک توصیه کند سرلاک یا غذای کمکی رقیق شده را با کمک بطری شیر به او بدهید.

کدام غذا را باید برای اولین بار به کودکم بدهم؟

برای بسیاری از نوزادان مهم نیست که اولین غذای جامدی که میل می‌کنند چیست. بر طبق سنت‌ها، عموم مردم برای اولین بار فرنی و حریره بادام به او می‌دهند. با این حال طبق شواهد پزشکی موجود، دادن غذای کمکی خاصی به کودک برای اولین بار نمی تواند مفید باشد. اگرچه بسیاری از پزشکان متخصص اطفال توصیه می کنند که سبزیجات قبل از گروه میوه ها به کودک خورانده شود در صورتی که شواهدی وجود ندارد مبنی بر اینکه اگر میوه قبل از سبزیجات داده شود، کودک شما سبزیجات را پس بزند.

نوزادان از زمان تولد ترجیحشان بر شیرینی است؛ و ترتیب معرفی غذاها این امر را تغییر نمی‌دهد. اگر کودک شما بیشتر از شیر مادر تغذیه شده باشد، ممکن است غذای کمکی تهیه شده با گوشت که حاوی منابع آهن و روی است که نیاز کودکان ۶-۸ ماهه است، برایش مفیدتر باشد. این امر را با پزشک فرزند خود بررسی کنید. سرلاک‌های نوزاد که از پیش ترکیب شده‌اند، در ظروف مشخصی موجود هستند که می‌تواند به شیر مادر، شیر خشک یا آب اضافه شوند. از هر نوع سرلاکی که استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که برای نوزادان مناسب و با آهن غنی شده باشد.

چه زمانی کودک مواد غذایی دیگر را امتحان کند؟

هنگامی که کودک غذا خوردن را یاد می‌گیرد، به تدریج می‌توانید به او غذاهای دیگر بدهید و هر بار به کودکتان غذای متفاوتی بدهید. به طور کلی می‌توان گفت گوشت و سبزیجات حاوی مداد مغزی بیشتری نسبت به میوه و سرلاک‌ها هستند. پس از گذشت چند ماه از شروع غذاهای کمکی، رژیم غذایی روزانه کودک شما باید با انواع غذاها مانند شیر مادر فرمولا یا هر دو، گوشت غلات، سبزیجات، میوه ها تخم مرغ و ماهی پر شده باشد. راهنمای تغذیه نوزادان به شما کمک می‌کند تا بهترین غذاها را برای کودکانتان انتخاب نمایید.
راهنمای تغذیه و غذای نوزاد

زمان تغذیه کودک با غذاهای انگشتی

زمانی که کودک شما بتواند بنشیند و دست ها یا اشیا دیگر را به دهانش برساند، می‌توانید غذاهای انگشتی را به او بدهید تا بتواند یاد بگیرد که خودش غذا بخورد. برای جلوگیری از خفگی، حتما اطمینان  حاصل کنید که هر چیزی که به کودک می‌دهید نرم و قابل بلعیدن باشد و به قطعات کوچک برش داده شده باشد. در ادامه به تعدادی از غذاهای مناسب جهت بلعیدن کودک اشاره می‌کنیم.

  • قطعات کوچک شده موز
  • کوکی های ویفری یا کراکرها
  • تخم مرغ رنده شده
  • پاستا پخته شده
  • مرغ خرد شده  و به خوبی له شده
  • برش سیب زمینی یا نخود فرنگی

در هر وعده غذایی روزانه، کودک باید حدود یک فنجان کوچک غذا بخورد. به هیچ عنوان غذا فرآوری شده و تهیه شده برای بزرگسالان را به نوزاد ندهید. این غذا اغلب حاوی نمک و سایر مواد نگهدارنده هستند. اگر می‌خواهید به کودک غذای تازه یا خام بخورانید حتما از دستگاه مخلوط کن استفاده کنید یا اینکه مواد غذایی نرم‌تر را با یک چنگال له کرده و به او بخورانید. تمام غذاهای تازه را بدون استفاده از نمک و چاشنی بپزید. هر غذایی را که تهیه می‌کنید سرد کنید و قبل از دادن به کودک از فاسد نشدن آن اطمینان حاصل نمایید. غذاهای تازه دارای باکتری‌های فعال نیستند بنابراین سریع تر از غذای کنسروی فاسد می‌شوند.

نکته: در این سن غذایی که نیاز به جویدن دارد را هرگز به کودک خود ندهید.

مواد غذایی که کودک نباید از آن تغذیه کند:

مواد غذایی زیر را در سبد غذای نوزاد خود قرار ندهید؛

  • فست فود و هات داگ
  • آجیل و دانه ها
  • تکه های گوشت یا پنیر
  • دانه های انگور
  • ذرت بو داده
  • تکه های بادام زمینی
  • سبزیجات خام
  • توده های میوه مانند تکه‌های سیب
  • آب نبات چسبنده

تغذیه کودک با آبمیوه

در راهنمای تغذیه نوزادان به این موضوع اشاره شده است که بچه‌ها به آبمیوه نیاز ندارند. نوزادان کمتر از ۱۲ ماه نباید آبمیوه مصرف کنند. پس از ۱۲ ماهگی تا ۳ سالگی، می‌توانید فقط آب میوه ۱۰۰% طبیعی به کودک بدهید. به خاطر داشته باشید که هر روز بیشتر از یک فنجان کوچک به کودک آبمیوه ندهید. آبمیوه باعث کاهش اشتها به مواد غذایی دیگر از جمله شیر مادر یا شیر خشک و یا هر دو می‌شود. آبمیوه بیش از حد می‌تواند باعث بروز اسهال و یا افزایش وزن بیش از حد شود.

آیا کودک به آب نیاز دارد؟

نوزادان سالم نیاز به آب ندارند.
شیر مادر و شیر خشک تمام مایعات مورد نیاز بدن نوزاد را تامین می‌کند.
با این حال با معرفی غذاهای کمکی، آب می‌تواند به رژیم غذایی کودک شما اضافه شود.

راهنمای تغذیه نوزادان را جدی بگیرید و تک تک موارد آن را انجام دهید تا کودک سالم و باهوشی داشته باشید.
امیدواریم از مقاله فوق که توسط کارشناسان شرکت خدماتی سما گستر پارسا برای شما آماده شده بهره برده باشید.

4.5/5 - (2 امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
آموزش نگهداری از کودک و نوزاد
نوشتهٔ بعدی
اوقات فراغت در سالمندان

No results found

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
Call Now Buttonتماس مستقیم